Jan Scholten: p-95

p-95

Verminderd toerekeningsvatbaar.

Social media deel 95.

Verminderd toerekeningsvatbaar.

Een citaat uit onze brief aan voormalig Minister-president M. Rutte van 19 november 2019.

A

Verminderd toerekeningsvatbaar.

Bij de formatie van het huidige kabinet - ‘Rutte 3’ - ontspon zich een solo-act van de latere Minister-president Mark Rutte. Hij wilde zijn vrienden van het gegoede bedrijfsleven heimelijk een aansprekende dienst bewijzen door de regering een bijzonder wetsvoorstel te laten indienen.

Daarmee zouden buitenlandse aandeelhouders in het vervolg geen dividendbelasting meer hoeven te betalen. Naar ‘Engels’ voorbeeld. Dat grapje kost de Nederlandse Schatkist circa € 2 miljard per jaar. Daar stond geen structurele dekking tegenover aan andere zekere inkomsten voor het Rijk.

Nederland was stomverbaasd dat dit werd geaccepteerd door de Tweede Kamer(leden). Een aantal Tweede Kamerleden van de oppositie gingen ook akkoord nadat ze in de donkere kamers van het Torentje/Den Haag wat heimelijke tegenprestaties hadden losgepeuterd.

In mooie woorden stond het belang van de toekomstige werkgelegenheid op het spel. Maar circa € 2 miljard per jaar is wel erg gul en veel als je denkt in alternatieven. De Minister-president is er toch voor alle Nederlanders?

Maar het werd een wet die niet naar de Eerste Kamer ging. Een vriend van de Minister-president haakte af door middel van een berichtje via de smartphone.

De heimelijke volksopstand tegen deze ‘dividendcoup’ was vrijwillig en uit verdachte hoek uiteindelijk toch succesvol.

Maar, ‘wat gebeurd is, is gebeurd’. De goed bedoelde intenties bestemd voor enkele vrienden waren duidelijk. En ook wie de openvallende rekening zou moeten betalen.

Ontkennen, verzwijgen, negeren en weglaten van deze ‘dividendcoup’ heeft heden prioriteit gekregen in de ‘Haagse kringen’. Maar de gewone man wist en weet dat de Tweede Kamerleden even heimelijk het spelletje meespeelden.

En zo het nationaal belang in hadden ingeleverd voor hun politieke partijbelang en individuele politieke belang. Hun individuele perspectief woog heel even zwaarden dan de maatschappelijk aanvaarde zorgplicht, ethiek, moraal, fatsoen en integriteit.

Veel meer dan de helft van het aantal Tweede Kamerleden was tijdelijk even verminderd toerekeningsvatbaar op het cruciale moment. De parlementaire democratie was even een loopjongen van het dictatoriaal en regentesk geleide politieke partijenspel vanuit het Torentje.

Wie beschermt de gewone burger nog tegen de corrupte, misdadige en criminele Tweede Kamer, de advocatuur en de rechtspraak? Niemand!

Deze werkwijze van deze Tweede Kamer(leden) en deze regering stond ook garant voor de totstandkoming van alle ‘maatschappelijke akkoorden’. De heimelijke belangen van de politiek, politici, bestuurders en het gegoede bedrijfsleven zijn hierin keurig verwerkt.

Van de belangen van 17 miljoen gewone burger heeft deze Tweede Kamer en deze regering niets willen overnemen.

En het bestuur van de Europese Unie (EU) en van de Europese Centrale Bank (ECB) werkt ook zo.

Samen komen zij er best wel uit.

Is het dan niet ‘ondankbaar’ en populistisch van die gewone bevolking als zij massaal protesteert?

B

Cartoon ‘dividendcoup’.

Dividendcoup

Wij stellen heden vast dat als een leider niet corrupt is, mensen om hem heen dat ook niet durven te zijn!
Als hij dat wel is, zijn zij dat helaas maar al te vaak ook!

Minister-president Rutte, u bent, gelet op het bovenstaande, heimelijk te smerig om nog langer te worden gezien als een respectvol en adequaat Eerste Minister en regeringsleider voor de gewone Nederlandse burgers!

Bijlage deel 95:

Pageviews